Afbeelding van Telco webhosting en streaming
Muziekrechten: Buma
Het uitzenden van radio- of tv-programma’s via internet kent twee vormen. Wie bestaande radio- en tv-uitzendingen via internet doorgeeft, doet aan simulcasting. Hiervoor is auteursrechtelijke toestemming nodig. Veel omroepen hebben hiervoor een regeling getroffen met Buma/Stemra.

Simulcasting
Voor het produceren van radio- en tv-programma's en het uitzenden ervan via ether-, satelliet- of kabelomroep is auteursrechtelijke toestemming nodig. Veel lokale, regionale, nationale en internationale omroepen, zowel publieke als commerciële, hebben daarom een auteursrechtelijke regeling getroffen met Buma/Stemra. Deze komen terecht in de regelingen die omroepen voor hun gewone uitzending sluiten.

Webcasting
Ook voor webcasting is auteursrechtelijke toestemming nodig. Voor webcasting is auteursrechtelijke toestemming nodig van Buma/Stemra. We stellen enkele voorwaarden voor het verlenen van die toestemming. Zo vraagt de Buma een periodieke opgave (per maand of per kwartaal) van de uitgezonden muziekwerken, auteursrechthebbenden van die werken, de herkomst van de opname en de uitvoerende(n) en producent van de opname.
Het tarief voor webcasting is 13% van de omzet die u met de website realiseert, met als maandelijkse minimumbedrag per kanaal van € 65,-- voor commerciële websites en € 26,-- per kanaal voor particulieren.

Bron+website: www.bumastemra.nl